Schlytersvägen Aspudden

Kvarteret Staven är högt beläget med en fantastisk utsikt över Mälaren. Tre småskaliga byggnadskroppar med sammanlagt 15 radhus skapar, tillsammans med den blandade bebyggelsen i Aspudden en unik blandning av stad, småstad, skog och vatten.

Här har vi fokuserat på kombinationen av stad och natur. De stilfulla putsade huskropparna kopplar med sitt fasadmaterial an till staden. På bottenvåningen har stora uteplatser skurits ned i naturen.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort runt fönster med fantastisk utsikt över Stockholm och Mälaren.

I materialen har vi valt att spinna vidare på kopplingen till naturen och använder oss av grå puts, trä och ljusa plåtdetaljer. Ett gråmålat stänkskydd och en bänkskiva i rostfritt stål bryter mot den gröna kolmårdsmarmorn som kan verka som den gamla tidens baksten.

“Ett kök utformat för fyra årstider och olika sociala situationer.
En avvägd blandning av hemtrevnad och samtida formelement.”

Christian Scott Rasmusson, Arkitekt

Badrummen har ett golv i Brännlyckamarmor och väggar med vit kakel. Den stora spegeln och valen av material ger ett exklusivt och stilrent uttryck.

Schlytersvägen Aspudden

BYGGSTART

Januari 2016

SÄLJSTART

Februari 2016

INFLYTTNINGSDATUM

Januari 2017

ARKITEKT

SR-K

MÄKLARE

Nicklas Talvitie
Notar

BOSTÄDER

15 radhus, 4-6 rok, 106-153 kvm

AVGIFT

3 237 – 4 629 kr

DOKUMENTPLANRITNING
Google Maps

Fler projekt